Optredens Showband

zaterdag 25 november 2017
St. Nicolaas intocht Hoensbroek
zondag 17 december 2017
Rondgang centrum Hoensbroek
zondag 25 maart 2018
Streetparade Roubaix


Repetities Showband

woensdag 22 november 2017, 20:00
Gezamenlijk, Mariarade
woensdag 29 november 2017, 20:00
Gezamenlijk, Mariarade
zaterdag 02 december 2017, 16:00
Show, Sporthal Hendriks Hoensbroek


Musikparade 2013 - Chemnitz, Magdeburg, Braunschweig (D)

Onderdeel: 
Showband
datum: 
vrijdag 25 januari 2013 - zondag 27 januari 2013
Soort: 
Musikparade

Voor Showband Corio stond het weekend van 25, 26 en 27 januari weer in het teken voor onze jaarlijkse deelname aan de Musikparade in Duitsland. Dit keer waren wij te gast in Chemnitz, Magdeburg en Braunschweig.

De vrijdagochtend was het voor de leden al vroeg dag, want om 4 uur in de ochtend vertrok de bus al richting Duitsland, aangezien dit toch zo’n dikke 600 km reizen is. Iedereen was mooi op tijd aanwezig en ondanks het tijdstip zat de sfeer er al goed in.

Rond 12 uur kwamen wij aan in Chemnitz, en na het uitladen van de bus richting kleedlokaal. Ook de collega muziekkorpsen kwamen mondjes maat binnengestroomd, en ze kwamen weer van verschillende landen: Oekraïne, Iserlohn (Duitsland), Polen, Moldavië, Oostenrijk. Na onze show te hebben doorgelopen was het tijd om wat te eten, en het was een lekkere Duitse maaltijd, Schnitzel met aardappelen en groente. Na het eten was het tijd om rond 16.00 uur de opening en de finale te repeteren. De openingsrepetitie ging moeizaam en duurde ook dik 1,5 uur voordat die erin zat. Rond 18.00 uur zaten dan uiteindelijk de repetities erop waarna we ons gingen omkleden, inspelen en klaarmaken voor het programma. Wij waren als 3e korps en de show verliep prima en werd ook goed door het publiek ontvangen. Na de finale was het omkleden, bus inladen en naar het hotel waar we rond 1 uur aankwamen. Het was een lange dag, en waren dan ook blij dat we naar bed konden, want om 8 uur in de ochtend moesten we weer in de bus zitten voor onze reis naar de volgende hal.

Het zaterdagoptreden in Magdenburg bestond uit zowel een middag als avond optreden. Een zeer mooie hal met 2 ringen die ook voor beide optredens uitverkocht waren. Ook hier werd de show weer doorgelopen en vond er nog een openingsrepetitie plaats, aangezien deze hal een stuk groter was als de hal in Chemnitz. Nadat onze catering een lekker pittig soepje had gemaakt, was het inspelen en konden we ons gaan opmaken voor het middag optreden. Ook dit optreden verliep weer prima, en ook de avondvoorstelling verliep goed. Na de avond voorstelling hebben we nog gezellig met onze vrienden uit Iserlohn backstage een paar nummers gezamenlijk gespeeld en na deze lange dag kwamen wij rond 12 uur aan in ons Hotel waar we nog gezellig wat uurtjes hebben doorgebracht.

Op zondag vertrokken wij naar Braunschweig, zo’n kleine 70 km van het hotel af. De bus vertrok om half 10 en kwamen dan ook al om 11 uur aan in de hal, die ook weer echt super mooi uitzag. Ook hier zat de hal weer helemaal vol. Het optreden verliep weer goed, en kunnen wij weer terugkijken op een geslaagd weekend. Op naar het volgende weekend wat zal plaatsvinden op 15, 16 en 17 maart.

Foto's volgen later.