Optredens Showband

zaterdag 25 november 2017
St. Nicolaas intocht Hoensbroek
zondag 17 december 2017
Rondgang centrum Hoensbroek
zondag 25 maart 2018
Streetparade Roubaix


Repetities Showband

woensdag 29 november 2017, 20:00
Gezamenlijk, Mariarade
zaterdag 02 december 2017, 16:00
Show, Sporthal Hendriks Hoensbroek
woensdag 06 december 2017, 20:00
Gezamenlijk, Mariarade


Raadhuisplein Heerlen

Onderdeel: 
Showband
datum: 
zaterdag 03 mei 2014
Soort: 
Streetparade

Zaterdagmiddag 3 mei werd om 16.00 uur Heerlen Centrum verrast door de klanken van Showband Corio. Deze dag was uitgekozen om ons nieuwe repertoire en onze nieuwe show te presenteren aan de inwoners van Heerlen en Parkstad. Er was dankzij de Curiosamarkt al veel volk op de been. Om onze prachtige showband te promoten werd door onze leerlingen voor de band uitgelopen om informatieflyers uit te delen.

Er werd vertrokken vanaf het Raadhuisplein alwaar de eerste belangstellenden zich al hadden verzameld tijdens het inspelen van de band. De verschillende straten in het centrum werden aangedaan en de vele omstanders waren zichtbaar verheugd met onze aanwezigheid. Veelvuldig werden er met mobieltjes video’s opgenomen of foto’s gemaakt. Eenmaal aangekomen bij het Pancratiusplein wachtte ons een kleine teleurstelling: Dit plein waar wij onze showpresentatie zouden geven was overgenomen door een reusachtige opblaasbare stormbaan. Dat ging hem dus niet worden. Na een moment van overdenking of we dan met z’n allen over deze stormbaan moesten gaan, werd besloten om - al musicerend – verder te gaan naar De Bongerd. Helaas stond ook dit plein nog behoorlijk vol met kraampjes en was ook hier een showpresentatie niet mogelijk. Heel jammer want er waren diverse mensen hiervoor speciaal naar Heerlen gekomen.

Onze rondgang vervolgde zich naar een van de leukste locaties van Heerlen; het Corio Center. Dit overdekte winkelcentrum met zijn versterkte akoestiek geeft een muzikant direct het gevoel dat ie niet alleen is. De muziek galmde door de gangen en over het pleintje. En ondanks dat het misschien wat aan de luide kant was, werd ook hier onze aanwezigheid zeer op prijs gesteld.

Uiteindelijk kwamen we aan bij Café Bijsmans en als verrassing werden de leerlingen en muzikanten hier getrakteerd op een hapje en een drankje.

Het was een geslaagde middag die we zeker in de toekomst nog eens vaker over zullen doen!